Rondleidingen in De Dieu

Huize De Dieu, Langestraat 114. Achteloze voorbijgangers zal het gebouw in de populaire Alkmaarse winkelstraat niet direct opvallen.

Maar wie beter kijkt, ontdekt een monumentale gevel met imposante raampartijen en een dito entree. Een rijksmonument van onschatbare historische waarde: Huize De Dieu, ook wel bekend als Huize Egmont.

Een pand uit 1744, gebouwd in opdracht van Carel De Dieu, met unieke wand- en plafondschilderingen, kolossale schouwen, verfijnd stucwerk en een schitterend trappenhuis.
Een pand dat het verdient bewaard te blijven voor de toekomst. Daar zorgt Sociëteit De Dieu voor.

Om u de gelegenheid te geven kennis te maken met het best bewaarde geheim van Alkmaar, wordt op aanvraag een rondleiding gegeven aan groepen met een minimale grootte van 5 personen.
Sociëteit De Dieu ontvangt u op afspraak ‘s morgens met voorafgaand een kopje koffie of thee met iets lekkers of ’s middags met na afloop een glas wijn, bier of fris. Het programma duurt anderhalf uur.

De kosten zijn € 12,50 p.p. (€ 10,- met een Alkmaar Pas). Een deel van dit bedrag is bestemd voor instandhouding van het monument.

De Sociëteit is een cashloze omgeving. U kunt de rondleiding ter plaatse met een pinbetaling afrekenen.

Voor aanmelding mailt u met rondleiding@dedieu.nl

Comments are closed.