De sociëteit is een feit

Sleuteloverdracht-2014

In Alkmaar zijn zo’n honderd mannen bij elkaar gekomen om gezamenlijk huize De Dieu te bewaren voor de toekomst. Verstopt voor de voorbijgangers zijn unieke wand- en plafondschilderingen, schouwen, stucwerk en een schitterend trappenhuis te vinden. Ten behoeve van dit behoud zijn stichting Behoud Huize Egmont en vereniging Sociëteit De Dieu opgericht.

Het initiatef is bij uitstek een voorbeeld van ondernemen anno nu. De aankoop van het prachtige huis is niet alleen mogelijk gemaakt door een klassieke financiering, maar voor een groot gedeelte door participatie van de eerste honderd leden. Zij maken met hun bijdragen in tijd en geld deze droom waar!

De sociëteit is een herenclub met ten minste 100 en groeit naar 200 leden. De leden gebruiken het pand voor de sociëteit, maar stellen het ook gedeeltelijk open voor passanten. Zo is het voornemen op de begane grond een gedeelte in te richten als openbare horecaruimte. Een exclusieve wijn- of koffiebar zou hier uitstekend in passen.

De inrichting van het pand wordt waar gewenst aangepast aan de huidige eisen, en is een smaakvolle mix van eeuwenoude met moderne elementen. Er wordt op maat gemaakt meubilair geplaatst, de nieuwste elektronica op presentatiegebied krijgt een plek en er wordt stijlvolle en moderne verlichting toegepast. Ook is er ruimte voor een op maat gemaakte champagnebar en een exclusieve sigarenlounge.

Leave a Reply